De Configurator

  • Carports
  • Terrasoverkapping
  • 100% gratis
  • PDF Aanbod
Naar de Configurator

Gereedschap voor carportconstructie

carport toolEen carport is een aantrekkelijk alternatief voor een enorme garage. Deze kan zelfs na jaren op een geschikt punt op het terrein worden toegevoegd en biedt bescherming voor de auto tegen weer en wind. Onze vele verschillende modellen bieden voor elke behoefte een goede oplossing. Voor de constructie moet u in welke volgorde precies plannen welk gereedschap u nodig heeft. Sommige gereedschappen zijn zeker de moeite waard om te kopen, andere kunnen indien nodig bij verhuur van apparatuur worden gehuurd. Met een beetje ervaring als doe-het-zelver en het juiste gereedschap kunt u uw carport overal in Nederland zelf opzetten. Afhankelijk van het daktype, de fundering en het type en aantal andere elementen, varieert ook het benodigde gereedschap. Betrouwbaar gereedschap is essentieel voor een goed resultaat en plezier tijdens het bouwen. Maar welke tools heb je in elk geval nodig?

Werken met hout

De gereedschapsbehoefte bij het bouwen van een carport kan heel anders zijn als je deze helemaal zelf opzet. In dat geval zijn uitgebreide tools nodig. Bijvoorbeeld een decoupeerzaag of een cirkelzaag om het hout op de gewenste lengtes te kunnen zagen. Wat voor soort machine je hiervoor nodig hebt, hangt in wezen af ​​van de diameter van het hout. Een kettingzaag kan zelfs nodig zijn, vooral bij bijzonder dikke balken. Afhankelijk van wat voor hout u koopt, dient u het oppervlak te behandelen. Hier hangt het er in wezen van af of het ruw gezaagd of al geschaafd is gekocht. Als het hout nog ruw is, heb je een andere machine nodig om het houtoppervlak te behandelen, namelijk een schaaf. Hiermee kun je het hout een mooi design geven. En ook bewerkingsstappen, zoals het afschuinen van de randen van het hout, zijn met een schaaf mogelijk. Een zaag heb je natuurlijk ook nodig als het gaat om het zagen van bijvoorbeeld dakdelen. Dakhellingen zijn noodzakelijk, zeker als het dak als zadeldak moet worden uitgevoerd. Afhankelijk van hoe u de balken in een dergelijke overkapping wilt aansluiten, heeft u extra gereedschap nodig. Bij aansluitingen zijn er enerzijds kamerachtige aansluitingen, zoals bijvoorbeeld een penaansluiting. Wil je dat het heel simpel gaat, dan kun je het hout natuurlijk ook bevestigen met ijzeren onderdelen zoals hoeken. Uiteindelijk is het een kwestie van uiterlijk en inspanning. In het geval van verbindingen gemaakt van ijzeren onderdelen is het enige vereiste gereedschap een hamer en kamnagels of schroeven. Als u schrijnwerkaansluitingen wilt, heeft u hier iets meer nodig bij het bouwen van een carport. Je hebt dus niet alleen een duimstok nodig, maar ook een timmermansvierkant zodat je achteraf schone en passende pennen en gaten krijgt. De pennen en gaten moeten natuurlijk in het hout worden uitgewerkt. De pennen kunnen meestal gemakkelijk worden gesneden met een cirkelzaag of een kettingzaag, afhankelijk van de dikte van het hout. Om het gat te krijgen, heb je een beitel en een hamer nodig. Om zo schoon en snel mogelijk te kunnen werken, is het raadzaam om op de scherpte van de gereedschappen te letten.

De juiste tool voor de stichting

Om zelf de fundering te maken, heb je de juiste materialen en goed gereedschap nodig voor een eenvoudige betonconstructie. Je hebt een schop en een geschikte platte schop nodig om de grond uit te graven. Hier worden de ankers, grondschroeven of funderingsankers geplaatst. Om de fysieke inspanning van het graven van de aarde te vermijden, kunt u ook een minigraafmachine huren. Deze zijn in Oostenrijk tegen redelijke prijzen verkrijgbaar in bouwmarkten of bij verhuur van apparatuur. Om het juiste gebied af te bakenen, heb je een paar meter hulplijn en haringen of ijzeren staven nodig waaraan je de lijn kunt bevestigen. Om beton of dekvloer te mengen, is het raadzaam om een ​​mortelemmer, een troffel en een mortelmenger te gebruiken. Deze kun je als opzetstuk voor de boor kopen en gebruiken om de juiste betonmix te creëren.

Ladder

Gereedschap voor carportconstructieEen lange, stabiele en stabiele ladder is essentieel voor zowel de montage van de houten constructie als later voor werkzaamheden op het dak. Plaats de ladder altijd op een stevige ondergrond om ongelukken te voorkomen. Schraagladders die u naar wens omhoog kunt schuiven, zorgen voor een goede stand. Indien gewenst kunnen ook rolsteigers worden gehuurd.

Zaagwerkzaamheden

Als je tijdens het werken met hout zelf veranderingen en zaagsneden aanbrengt, heb je in ieder geval een goede zaag en een geschikt werkoppervlak nodig, bijvoorbeeld een zaagbok of werkbank. Dit kan ook geïmproviseerd worden uit schragen en robuuste tafelelementen zoals planken of iets dergelijks. Om hout te zagen, is het raadzaam om een ​​vossenstaart of een elektrische verstekzaag te gebruiken. Na het zagen is meestal schuurpapier nodig om de gezaagde delen weer glad te krijgen.

Dak leggen

Het dak is de belangrijkste bescherming voor uw auto, dus het moet water- en winddicht zijn. Dat betekent dat de montage eenvoudig is, maar gewetensvol moet worden uitgevoerd. Naast hamer en accuschroevendraaier is ook een behangmes nodig. Je hebt ook een duimstok en een potlood nodig. Als u dakfolies lijmt, heeft u hier een kwast voor de lijm nodig.

Verf werk

Om professioneel te kunnen schilderen zijn er diverse verfrollers en kwasten die geschikt moeten zijn voor de gebruikte verven of lazuur. Schildersvlies of zeildoek en geschikte werkkleding behoren hier tot de standaarduitrusting. De gebruikte verven kunnen in aparte emmers worden gegoten en met grote kwasten worden aangebracht. Ook hier heeft u zeker uw stabiele ladder nodig, die u goed van pas komt bij het opzetten van de carport.