De Configurator

  • Carports
  • Terrasoverkapping
  • 100% gratis
  • PDF Aanbod
Naar de Configurator

De juiste verf en glazuur voor een carport

Carport Kleur GlazuurEen mooie carport staat goed naast elk huis en tuin. Maar om het zo te houden en aan te passen aan de wensen van de eigenaar, is het de moeite waard de carport te schilderen. Dit overzicht laat zien welke verf of glazuur moet worden gebruikt, waar carportbezitters op moeten letten en hoe ze correct moeten schilderen.

Verf en glazuur zijn in de eerste plaats een esthetisch kenmerk om het ontwerp van carports te verbeteren en het uiterlijk van de carports in Oostenrijk te verfraaien. Wind en weer kunnen ervoor zorgen dat de oude verf loslaat en deze moet dan misschien worden vervangen door een nieuwe. Een elegante overkapping met een elegante carport kleur slaat een goed figuur op elk terrein, vooral als het nog past bij het verzorgde uiterlijk van de auto of het huis. Maar om ervoor te zorgen dat dit een blijvend kenmerk blijft en dat de carport zich in de waarste zin van het woord aanpast aan de wensen van de klant, kan het de moeite waard zijn de carport te schilderen en opnieuw te schilderen. Neutrale kleuren zoals wit en zwart of bruin worden aanbevolen. Voor de uniformiteit moeten ze passen bij zowel het huis als de auto in het asiel. Maar dit is niet verplicht. Als u wilt, kunt u ook schreeuwerige kleuren gebruiken, maar dan moet u rekening houden met meer blikvangers of ogen die gericht zijn op het huis en beschutting voor respectievelijk de auto of de tuin, maar daar zal men na verloop van tijd waarschijnlijk wel aan wennen. Het is dus altijd een psychologische vraag hoe men op de kleurtonen reageert (receptie-esthetiek). Soms vindt het vreemde oog niet leuk wat het eigen oog leuk vindt en zijn er spanningsvelden tussen de verschillende opvattingen over authenticiteit (bijvoorbeeld in de vorm van persoonlijke lievelingskleuren), maar ook dit kan een leer- en tolerantie-effect zijn.

De carport schilderen – esthetiek en bescherming

Omdat carports meestal van hout zijn gemaakt, is het noodzakelijk dat ze worden behandeld. Zelfs als u de natuurlijke uitstraling van het hout echt wilt laten schitteren, is het de moeite waard om een beits aan te brengen – want alleen op die manier is het hout bestand tegen de weersomstandigheden. In de loop der jaren veroudert het hout door UV-straling en krijgt het een onaantrekkelijke grijze glans; vocht en ongedierte behoren ook tot de natuurlijke vijanden van constructiehout. Jarenlange verwaarlozing leidt niet alleen tot visuele gebreken, maar kan in het ergste geval ook structurele schade veroorzaken. Beschermende coatings moeten de carport daarom beschermen tegen water van buitenaf, maar tegelijkertijd openstaan voor diffusie. Dit geldt ook als het hout een warmtebehandeling heeft ondergaan of met keteldruk is geïmpregneerd. Alvorens de carport te schilderen, moet een beschermende grondlaag worden aangebracht. Deze kan ook biociden bevatten tegen bijvoorbeeld schimmelaantasting.

Welke kleuren en glazuren zijn beschikbaar voor de schuilplaatsen?

Carport vervenEr zijn verschillende vormen van carports. Een voordeel van het materiaal is waarschijnlijk dat het vrij gemakkelijk te schilderen is. Aan de andere kant betekent dit dat ze met glazuur beschermd moeten worden tegen weer en wind en dus tegen bederf. Anders zal de schade uiteindelijk groter zijn dan u eigenlijk had willen voorkomen en zullen er opnieuw herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Er zijn carports met een plat dak, puntdaken, schilddaken en boogdaken. Afhankelijk van de kleur van het dak zijn dan ook de gebruikte (juiste) verf en glazuren bepalend voor het contrast.

Samenvatting – Wat is belangrijk bij het schilderen van de carport in Oostenrijk?

  • De nadruk ligt op de veiligheid van de carport en de bescherming tegen weer en wind. Toch mag het esthetische effect niet worden verwaarloosd en is het, met het ruime kleurengamma dat beschikbaar is, ook een individuele aangelegenheid.
  • De verven gaan niet eeuwig mee, dus moeten ze van tijd tot tijd worden vervangen en vernieuwd.
  • Hoe donkerder de kleur, hoe meer deze beschermt tegen UV-straling, die het hout kan doen verouderen.
  • Een beschermende grondlaag wanneer u voor de eerste keer schildert, kan een aantal zaken en problemen vervangen en bij voorbaat oplossen.
  • De stabiliteit kan bovendien worden ondersteund door biociden in de grondlaag om ongedierte weg te houden van het hout van het onderdak.
Carports in uw eigen stijl – voorbereiding en werkstappen

Hars kan nog uit nieuw hout sijpelen (vooral uit knoesten), dit moet beslist met een spatel verwijderd worden. Alvorens te schilderen is het ook de moeite waard om een beetje te schuren, dit zet de houtvezels op zodat beschermende coatings, glazuren en vernissen beter worden geabsorbeerd. Delen die niet moeten worden geverfd, moeten zorgvuldig worden afgemaskerd. De vloer moet ook worden beschermd tegen verfspatten, vooral ondergronden met open poriën. Een beschermende grondlaag moet 24 uur aan de lucht kunnen drogen en intrekken. Wanneer de carport met vernis wordt geverfd, blijft hij vaak tientallen jaren mooi van kleur en kan hij heel gemakkelijk worden schoongemaakt. Glazuren daarentegen moeten om de 2-4 jaar worden ververst.
NAAR DE CONFIGURATOR