De Configurator

  • Carports
  • Terrasoverkapping
  • 100% gratis
  • PDF Aanbod
Naar de Configurator

Vakantiehuis in Nederland verbeteren met een Carport

Vakantiehuis CarportNederland is gedurende het hele jaar een populaire vakantiebestemming. Veel vakantiegangers brengen hun vakantie door in een ruim en comfortabel ingericht vakantiehuis met gezellige en uitnodigende landgoedsfeer. Deze tekst informeert je erover, hoe verhuurders een vakantiehuis in Nederland kunnen verbeteren door middel van een Carport.

Carport verhoogt kansen op vakantiehuis verhuur

Verhuurders van een vakantiehuis moeten met hun tijd meegaan. Wie ervoor kiest een Carport te bouwen, maakt zijn object fit voor de harde competitie en verhoogt de kansen op maximaal verhuur. In geen enkel geval mogen verhuurders zuinig zijn bij de voorzieningen. Een overdekking biedt vakantiegangers een meerwaarde en is een kostenefficiënt, ruimte besparend alternatief voor een garage. Vakantiegangers kunnen hun auto direct naast het huis onder de overdekking parkeren.

Houd je per se aan plaatselijke bepalingen

In de huidige tijd zijn Carports geen standaardoplossing. Uiterlijk wanneer de bouw van het vakantiehuis voltooid is, moet elke verhuurder nadenken over de aanbouw van een overdekte parkeermogelijkheid. Optisch zijn Carports een attractief alternatief voor de garage. Bij de planning moet echter met de plaatselijke bepalingen rekening worden gehouden. Afhankelijk van de locatie kunnen de vorm van het dak of de standplaats door het bebouwingsplan voorgeschreven worden. Een bouwvergunning hoeft normaliter niet te worden aangevraagd. Als geen rekening wordt gehouden met heersende bepalingen, kan het gebeuren dat de overdekking zodra hij af is meer moet worden afgebroken. Eigenaren van vakantiehuizen moeten zich per se aan de vastgelegde afstanden naar de percelen van de buren houden.

Verschillen tussen Carports en garages

Het belangrijkste verschil tussen Carports en garages is dat Carports beduidend goedkoper en luchtiger zijn dan garages in massieve bouwmanier. Gemetselde garages scoren ermee dat zij een betere bescherming voor diefstal en het weer bieden. Garages hebben daarnaast meer opslagruimte te bieden, omdat ook de muren voor opslag kunnen worden gebruikt.

Bouwwijze en design van Carports

Carports kunnen van aluminium of hout zijn. Eenvoudige bouwsets zijn vanaf ongeveer 200 euro verkrijgbaar. De klassieke variant zijn Carports met een plat dak. Verhuurders met iets meer handigheid kunnen de overdekte parkeergelegenheid snel en eenvoudig zelf bouwen. Omdat Carports te minste aan een kant, vaak zelfs aan meerdere, voelen zij minder massief dan garages. Carports kunnen daarom eenvoudiger en harmonischer aan het perceel worden toegevoegd. Nadelig aan Carports is enkel dat zij niet op slot kunnen.

Carports van hout

In principe kunnen Carports uit elk materiaal geproduceerd worden. Verhuurders, die hun overdekking zelf willen bouwen, kunnen het best hout gebruiken. Hout kan gemakkelijk verwerkt worden. Het kan uitstekend aan de architectuur van het vakantiehuis worden aangepast. Houten Carports kunnen uit dezelfde houtsoort bestaan en in dezelfde kleur zijn als de kozijnen en/of de dakbalken. Ze zijn tevens veranderbaar. Bekende producenten en handelaren in Nederland leveren volledige bouwsets direct aan huis en bieden meestal meerdere jaren garantie. De klant kan zich echter het best zelf informeren welke bouwelementen bij de levering zijn inbegrepen. Niet elke producent levert de ankers voor het fundament of de tegels voor een dak. Een model met vlak dak vraagt er figuurlijk om te worden begroend. De begroening verbetert de constructie en omgeving optisch en biedt insecten, vogels en planten een levensruimte.

Carports van aluminium

Weerinvloeden kunnen de belangrijkste reden zijn voor waardeverlies van voertuigen. Dit kan door Carports worden voorkomen. Belangrijke criteria zijn de hoge stabiliteit van de palen en het dak. Behalve klassieke varianten van hout zijn Carports met een aantrekkelijk modern design verkrijgbaar. Zij bevallen door de puristische bouwstijl. Carports kunnen als enkele en als dubbel overdekte parkeergelegenheid geleverd worden. Voor een nog mooiere aanblik bieden de producenten uit Nederland voor hun Carports diverse extra’s.
Carports uit aluminium bieden de auto’s van uw vakantiegasten perfecte bescherming en passen esthetisch bij het buitenareaal van vakantiehuizen. Deze systemen zijn van hoogwaardig aluminium en stabiel. Enkele modellen zijn met glas van onbreekbaar polycarbonaat. Hoewel aluminium Carports enorm stabiel zijn, lijken ze licht en filigraan. Deze Carports kunnen naar keuze met een zadeldak of een rond dak verkregen worden. Het materiaal aluminium harmoniseert met elke bouwstijl. De weerbestendige materialen garanderen voor langlevigheid. Een Carport van aluminium biedt de voertuigen van vakantiegangers optimale bescherming.

Perfecte locatie kiezen

Voor een overdekkingsmogelijkheid helemaal vooraan het perceel zijn slechts enkele meters bevestigde weg nodig. Direct tegen het huis gebouwd is slechts weinig ruimte nodig en hoeft hij maar aan één kant te worden gesteund. Zijwanden moeten dienen als zicht- en weersbescherming. Zij moeten aan de Noord-West-zijde, Noord-Oost-zijde en de Noordzijde aangebracht worden. Praktisch is een separaat gedeelte voor de opslag van fietsen en sportgerei.
NAAR DE CONFIGURATOR